Bij 100% NL ontstond er een spontaan idee en bijna onmogelijk plan van Koen Hansen in ‘De Middagshow met Koen’. Nadat ‘Als De Zon Schijnt’ door de 100% NL luisteraars werd verkozen tot meest ultieme Nederlandstalige zomerhit, trok Koen de stoute schoenen aan. Hij belde André van Duin om te vragen of hij na 34 jaar een nieuwe versie van het nummer zou willen maken. “Ik ben niet ontevreden over de versie zoals hij nu is, maar misschien is het geen gek idee om er een frisse wind achteraan te gooien. Why not”, aldus André. Na dit positieve antwoord heeft Koen ons gevraagd of wij mee wilden werken aan deze nieuwe versie. Natuurlijk zeiden wij gelijk ja!

Na een week hard werken in The Rocketeers studio in Hilversum wordt werd op 25 juli de nieuwe versie officieel uitgebracht. André is enthousiast en vindt dat het een leuke en frisse versie is geworden.

Wat een eer dat André dit met ons heeft willen doen. Het is voor ons een muzikaal uitstapje, maar zijn erg tevreden met het resultaat en zijn onwijs benieuwd wat jullie ervan vinden!
 

Share This